конопац
  • rss
  • facebook

ТРЕНЕРИ ДЕБАТНОГ КЛУБА НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

 

ТРЕНЕРИ ДЕБАТНОГ КЛУБА  НА  МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

 

 

Пре две године,Зорана Матићевић,наставница социологије, освојила је прво место на такмичењу за Припрему за час  инспирисану едукативним наставним материјалима за подучавање у области људских права  –   JustNow / atoolboxforteachinghumanrights, једног од  пројекатa Фондације из Берлина, KreisauInitiativee.V.

Награђени рад под називом ,, Да ли да одем или да останем? “ (ShouldIstayorshouldIgo?) је исте године представљен у оквиру истоимене радионице, у оквиру Конференције одржане у Берлину, граду у ком се налази седиште Фондације.

 

Ове године, услед новонасталих околности, сусрет је реализована online, путем апликације Zoom,  од 05. до 12. марта 2021. године (JustNowOnlineTrainingMarch 5thtoMarch 12th 2021), а радионица је прилагођена новим условима.

За разлику од претходног пута, сад су у реализацији деведесетоминутне радионице, осим  наставника-аутора, учествовали  и  ученици, чланови Дебатног клуба Треће београдске гимназије који иначе јесу и тренери обучени за вршњачку едукацију, Данило Чогурић, Филип Милановић, као и Обрад Костић, придружени члан клуба.

Ови млади едукатори – модератори дебатне обуке, имали су прилику да у дигиталним условима, овог пута на енглеском језику,  примене своје, сада већ вишегодишње искуство у обучавању, у сусрету с младим  омладинским активистима, студентима из земаља попут Немачке, Пољске, Јерменије, Азербејџана, Грузије итд. 

  Радионица је од стране учесника и орхганизатора процењена као веома интерактивна, занимљива и успешна а занимљиво је и поучно било и самим тренерима.

Овом приликом им честитамо и још једном се захваљујемо што су представљали Трећу београдску гимназију  и њен  Дебатни клуб!

 

Припремила: Зорана Матићевић, руководилац Дебатног клуба Треће београдске гимназије