ТРЕНЕРИ ДЕБАТНОГ КЛУБА  НА  МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

 

 

Пре две године,Зорана Матићевић,наставница социологије, освојила је прво место на такмичењу за Припрему за час  инспирисану едукативним наставним материјалима за подучавање у области људских права  –   JustNow / atoolboxforteachinghumanrights, једног од  пројекатa Фондације из Берлина, KreisauInitiativee.V.

Награђени рад под називом ,, Да ли да одем или да останем? “ (ShouldIstayorshouldIgo?) је исте године представљен у оквиру истоимене радионице, у оквиру Конференције одржане у Берлину, граду у ком се налази седиште Фондације.

 

Ове године, услед новонасталих околности, сусрет је реализована online, путем апликације Zoom,  од 05. до 12. марта 2021. године (JustNowOnlineTrainingMarch 5thtoMarch 12th 2021), а радионица је прилагођена новим условима.

За разлику од претходног пута, сад су у реализацији деведесетоминутне радионице, осим  наставника-аутора, учествовали  и  ученици, чланови Дебатног клуба Треће београдске гимназије који иначе јесу и тренери обучени за вршњачку едукацију, Данило Чогурић, Филип Милановић, као и Обрад Костић, придружени члан клуба.

Ови млади едукатори – модератори дебатне обуке, имали су прилику да у дигиталним условима, овог пута на енглеском језику,  примене своје, сада већ вишегодишње искуство у обучавању, у сусрету с младим  омладинским активистима, студентима из земаља попут Немачке, Пољске, Јерменије, Азербејџана, Грузије итд. 

  Радионица је од стране учесника и орхганизатора процењена као веома интерактивна, занимљива и успешна а занимљиво је и поучно било и самим тренерима.

Овом приликом им честитамо и још једном се захваљујемо што су представљали Трећу београдску гимназију  и њен  Дебатни клуб!

 

Припремила: Зорана Матићевић, руководилац Дебатног клуба Треће београдске гимназије

 

 

 

Оставите одговор