У петак, 29. новембра 2019. године, од 12-1530 у библиотеци школе биће одржано школско такмичење из предузетништва „Пословни изазов“. Право учешћа на овом такмичењу имају сви ученици Треће београдске гимназије.

            Циљ такмичења је да ученици радећи у „непознатом“ тиму од четири до пет чланова, за одређено време осмисле, а затим пред жиријем и презентују производ или услугу на задату тему. Жири је састављен од професионалаца из сектора бизниса и образовања. За учешће на такмичењу нису потребна никаква претходна предзнања, а неопходне вештине су креативно и стваралачко размишљање, спремност за сарадњу и тимски рад, проактивност, иницијативност…

            Такмичење се организује у сарадњи са организацијом Достигнућа младих у Србији (Junior Achievement Serbia), која спроводи програме предузетничког образовања у скоро свим средњим школама у Србији.

            За учешће на овом такмичењу ученици се могу пријавити најкасније до четвртка у 14 сати наставницима Јовани Ћирић, Борису Марковићу и Сањи Дамјановић, као и одељењским старешинама који ће пријаве проследити наведеним наставницима.

            Надамo се да ће петак бити дан креативности, тимског рада и предузетничког духа у нашој школи.

Оставите одговор