ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК
Такмичење из енглеског језика је одржано 16. 03. 2019. у Седмој београдској гимназији. Учествовало је девет ученика и остварили су следећи пласман: Андреја Нешић (4/7) и Дуња Жарковић (4/4ф) су освојили треће место (пред. проф. Јелена Поповић).

Такмичење из осталих језика је одржано 17. 03. 2019. у Деветој београдској гимназији.

ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК
Учествовале су три ученице билингвалног одељења у специјалној категорији и два ученика у општој категорији и постигли су следећи пласман:
Специјална категорија: Исидора Лазић је освојила прво место, док друго место деле Миа Мајерле и Тамара Вукановић (пред. проф. Нада Степановић). У општој категорији Марко Беслаћ (4/7, пред. проф. Нада Степановић) дели треће место са Драгом Петровић (4/2, пред. проф. Лора Бурави Ристић).

НЕМАЧКИ ЈЕЗИК
Учествовало је четири ученика у општој категорији и остварили су следећи пласман:
Виктор Паликућа (4/5) је освојио друго место, а Василије Митровски треће (пред. проф. Весна Николовски). Прво место није додељено.

РУСКИ ЈЕЗИК
Ученик Александар Балубџић је освојио друго место у специјалној категорији (пред. проф. Ана Тодић).

ИТАЛИЈАНСКИ ЈЕЗИК
Све четири ученице билингвалног одељења, које су се такмичиле у специјалној категорији, су освојиле места: Ива Бајковић и Нина Мићић деле прво место, Миа Тацић је друго место, а Наталија Крајник треће (прeд. проф. Јелена Гавровић).

Честитамо свим такмичарима и професорима на постигнутом успеху.

Весна Николовски
руководилац Стручног већа за стране и класичне језике

Оставите одговор