Наша школа је ове године по први пут са великим задовољством учествовала у међународном ПИСА тестирању, које се спроводи у више од 80 земаља света и са више од пола милиона ученика. ПИСА- тестирањем су обухваћени ученици рођени 2002. године, а из сваке школе која учествује је методом случајног узорка изабрано по 53 ученика, који учествују у електронском тестирању читања, науке, математике и општих компетенција. Неки од изабраних ученика одговарају на питања која се односе на финансијску писменост.

Тестирање у Трећој београдској гимназији је одржано 25. и 26. априла 2018. Од 53 изабрана ученика у тестирању је учествовало 50. После двочасовног тестирања, ученици су попуњавали и лични упитник о финансијској писмености, познавању информационих и комуникационих технологија, плановима за наставак школовања и добробити ученика.

Иако је тестирање трајало укупно око четири сата, наши ученици су са великом пажњом и концентрацијом радили тест до краја, на чему их веома похваљујемо. Тест је анониман, а резултати за целу Србију ће бити објављени крајем 2019. године.

Оставите одговор