Tакмичење почетника дебатера на Правном факултету

Након двомесечне обуке коју је реализовао Павле Радојевић, ученик 4/4ф одељења и стари члан Дебатног клуба ТБГ, чланови-почетници  ду учествовали на свом првом турниру, чувеном “Децембарцу“ који се организује искључиво за почетнике.

 Турнир јесте за почетнике али треба нагласити да је  конкуренција  била не само средњошколска већ и студентска. Осим тога, ове године учествовало је више тимова из земаља региона, тако ко да је конкуренција била и изразито међународна.

 

 

 Неки од наших дебатера су се припремали  и у оквиру БИМУНА/ЕУТЕКЕ – Европске школе дебате.Током викенда пре Децембарца, одржан је   и Убрзани курс дебате на Економском факултету. Такмичари су имали прилику да учествују у симулацијама дебатовања које су за ту прилику организоване.

 Децембарац је одржан 15/16 децембра. У име Дебатног клуба, ове године, пријављено је  чак  8 тимова, 3 матурантска ( Михајло Бабић 4/6, Данило Ристић 4/6, Магаш Грегор  4/6, Митровић Филип 4/6, Новковић Ана 4/6, Огњановић Ана 4/6, Лола Лазовић 4/5, и 5 тимова ученика млађих генерација; Марко Вујиновић 2/4и, Софија Золотарев 1/7, Анђела Шкипина 2/4и, Филип Милановић 2/3, Лазар Трипиновић 2/4и, Теодора Вуковић 1/5, Лена Аранђеловић 2/8, Катарина Јовичић 2/8, Лана Дурутовић 2/8, Ања Цветановић 2/8. На турниру смо као клуб, имали највише представника.

 

Сви тимови су освојили најмање 8 поена, што је поен мање него што је потребно за “брејк“ односно за улазак у други круг такмичења.

Чак два тима су успела да  “брејкују“ : тим Михаила Бабића и Данила Ристића и тим Лазара Трипиновића и Теодоре Вуковић.

Михаило и Данило су успели да  уђу у полуфинале и том прииликом приредили дебату за памћење!

 Лазар Трипиновић је изабран за најбољег средњошколског говорника!

 Честитамо им и захваљујемо им се што су достојно представљали  школу  и Дебатни клуб!

Надамо се, наравно да ће ово искуство послужити као добра основа за будућа такмичења у рангу средњошколаца.

 

Извештај: Зорана Матићевић руководилац Дебатног клуба,

 

Оставите одговор