Обнављање рада Дебатног клуба Треће београдске гимназије добија устаљену динамику,  захваљујући  интересовању нових генерација и  залагању бивших ученика школе.   Покренута  сарадња између Дебатног клуба Треће београдске гимназије и организације младих “Отворена комуникација“ се наставља.

У уторак, 18. септембра, у  библиотеци школе је,  одржана  Презентациона дебата . с циљем да се заинтерсовани ученици путем непосредног примера препознаје или утврде своју решеност  за обуку  у дебатовању и чланство у дебатном клубу.

Дебатовало се на тему  „Овај Дом би  сматра да екскурзија првог разреда гимназије треба да буде Обилазак Косова и Метохије“ .

Дебатовали су : као чланови Владе,  Предраг Пијевчевић и Александар Матић, чланови Дебатног клуба Прве београдске гимназије, освајачи дебатних такмичења у средњошколским али и студентским категоријама и представници српског тима на овогодишњем светском такмичењу средњошколаца а Тим  Опозиције су представљале Ленка Стојановић и Кнеселац Сташа, прошлогодишње матуранткиње  Треће београдске гимназије и веома успешни дебатери такмичари Дебатног клуба Треће београдске гимназије. Њих све су, заједно с Фани Спалевић, која је, овом приликом била судија дебате, у мају месецу, организовале Дебатни турнир  Треће београдске гимназије.

Хвала свим учесницима, дебата је била изузетна,  достојна правог такмичења!

Обука за дебатере, одржаваће се уторком односно  четвртком у библиотеци школе, од 13:15 до 14:00 часова. Обука ће се одржавати током месеца октобра. Модератори обуке ће бити руководилац клуба Зорана Матићевић и Павле Радојевић, матурант 4/4 ф одељења, који се за дебатовање  обучавао на Правном факултету, похађајући курсеве Отворене комуникације. Дебатни клуб Прве београдске гимназије ће бити партнер ове обуке.

Позивамо све заинтересоване ученике, од првог до четвртог разреда,  да нам се придруже и да искористе ову прилику!

Уверите се и сами зашто је ова вештина важна.

Обука и увежбавање вас не обавезује да се такмичите.

За увежбавање дебатовања, издвојили смо термине у школској библиотеци, сваког петка!

Можете  се учланити у ФБ групу Дебатног клуба Треће београдске гимназије где можете пратити  информацији о курсу.

https://www.facebook.com/groups/324508164261994/?fref=ts

Руководилац Дебатног клуба: Зорана Матићевић

Оставите одговор