Учешће билингвалног српско-италијанског смера Треће београдске гимназије

Италијански језик и одрживи развој – Un pianeta da salvare

 

Тема XXIII издања Недеље италијанског језика у свету, манифестације коју сваке године у октобру месецу дипломатска мрежа италијанских института за културу обележава богатим културним програмом у циљу ширења италијанског језика, била је ,,Италијански језик и одрживи развој’’.

Ученици сва четири одељења нашег билингвалног српско-италијанског смера и ове године су се одазвали позиву да учествују и одговоре на овогодишњу тему. Представили су своја разноврсна истраживања о (не)одрживом развоју животне средине преко презентација, фото материјала и више ауторских видео радова. Сусрет под називом „Un pianeta da salvare“ одржао се 19. октобра 2023. године од 13 часова у препуном Италијанском институту за културу.

У публици су били ученици основних школа у којима се учи италијански језик, колегинице, професорке италијанског језика, представници Италијанског института за културу и амбасаде Републике Италије. Сусрет се завршио срдачним дружењем, поделом магнетића и беџева са логотипом нашег смера и фотографисањем.

 

 

Учесници у припреми и реализацији догађаја били су: ученици одељања 1/4и, 2/4и, 3/4и, 4/4и; наставници: Јелена Гавровић, Сандра Трипковић, Татјана Којић Чехић и Глорија Доменикони.

 

У име актива, извештај и фотографије приредиле

Јелена Гавровић и Татјана Којић Чехић