У суботу 6. априла 2024. године у Трећој београдској гимназији организује се окружно такмичење ученика средњих школа из српског језика и језичке културе. Такмичење почиње у 9.00 часова, а израда теста траје 90 минута.

Такмичење ће биће организовано према следећој сатници:

– долазак ученика и професора – од 8.00 до 8.30;

– распоређивање ученика по учионицама – од 8.30 до 8.45;

– окупљање дежурних професора у зборници и подела задужења – до 8.15;

– улазак дежурних професора у учионице – 8.45;

– израда теста – од 9.00 до 10.30;

– долазак прегледача и ревизорних комисија – до 10.45;

– прегледање – од 11h.

Распоред ученика по учионицама можете као и распоред дежурних професора можете погледати на овом линку: https://docs.google.com/document/d/1zHxIOiH-vLbBEV-ev-h0H6PVVtG2wKJk/edit?usp=sharing&ouid=107207837013487596229&rtpof=true&sd=true. Распоред ће бити постављен и у холу Треће београдске гимназије у обе зграде и на вратима учионица. Ученике ће спровести ученици-волонтери Треће београдске гимназије који ће носити број учионице и такмичаре одвести до учионице у којој ће радити тест. Потребно је да сваки кандидат по доласку у школу провери на списку у коју учионицу је распоређен, како би знао ког волонтера да следи. Важно је да имате у виду да ће такмичари решавати тестове у обе зграде Треће београдске гимназије – Велика школа (Његошева 15) и Мала школа (Десанке Максимовић 6). На распореду такмичара и дежурних наставника налази се информација у којој се згради налази која учионица. Наши волонтери ће радо одвести ученике и професоре од једне до друге зграде.

Упутство за дежурне професоре можете наћи на овом линку: https://docs.google.com/document/d/1SQ-vrAFF9ezUGDGYKwwKC2qXXLHoODl2sbv5504P1w0/edit?usp=sharing.

Напомињемо, у учионици нису дозвољени електронски уређаји (сатови, телефони итд.), те се они одлажу код дежурног професора за катедром или на столу предвиђеном за то.

Ученици и наставници не доносе сагаласност, осим уколико родитељи нису сагласни да се име и презиме ученика објави.

Ученици осим школског прибора доносе ђачку књижицу или личну карту (пасош) за потврду идентитета.

Прегледачи и чланови ревизорних комисија долазе у школу најкасније до 10.45. Прегледање тестова и ревизија одвијаће се у Великој школи, на адреси Његошева 15.

Прелиминарни резултати ће бити објављени у току дана на сајту Треће београдске гимназије и Фејсбук страници Београдска подружница ДСЈКС, те на сајту Друштва.

Трећа београдска гимназија

Подружница Београд ДСЈКС