„Филмски фестивал – Трећа за живот“

Након две године паузе, парламент Треће београдске гимназије је организовао и реализовао пројекат филмски фестивал у двористу насе сколе. 28., 29. И 30. Априла у току је била хуманитарна манифестација која је подразумевала три филмске пројекције, а све за циљ прикупљања новца за Анамарију Маричић из Тринаесте београдске гимназије.

Првог дана филмског фестивала, некарактеристично је била пројекција у библиотеци школе где је пуштан филм „Хотел Београд“. Разлог за то је било лоше време које нас је послужило у наредна два дана када је пред трибинама и клупама дворишта публика могла да ужива у филмовима „Парада“ и „Такси блуз“. Од продаје карата, прикупљено је 202 хиљаде динара у хуманитарне сврхе које су уплаћене Анамарији. Сам пројекат не би био могућ без волонтера и организатора, али захвалност дугујемо и професоркама Јелени Поповић и Оливери Вељовић Трипковић.

Јако је важно имати свест да ми можемо да утичемо, нешто да променимо или помогнемо и да ангажовањем и радом обезбеђујемо успех. Верујемо да смо то овим фестивалом и доказали. Са великим мукама смо се суочавали али су искрена жеља, труд и рад надоместили све и као награду смо добили осмехе и позитивне коментаре публике што је радовало све у организацији. Овај догађај смо оживели и надамо се да ће трајати још много година.

Организатори филмског фестивала:

Лука Јовановић,

Сара Петијевић,

Реља Булат.