XXIII недеља италијанског језика у свету – Амбасада Републике Италије

Учешће билингвалног српско-италијанског смера Треће београдске гимназије

У оквиру садржајног календара и богатог програма овогодишње ,,Недеље италијанског језика у свету” у петак 20. октобра 2023. године од 18:30 часова уприличено је Гала вече посвећено италијанском језику у резиденцији Њ.Е. Амбасадора Р. Италије Л. Горија у Београду. Протагонисти и говорници на овој манифестацији били су успешни српски спортисти и уметници, глумци, вајари, оперске диве, признати кувари, али и ученици и студенти италијанског језика.

У оквиру програмског дела ,,Италијански и млади” (L’italiano e i giovani: in dialogo con gli studenti serbi di italiano) публици се обратио и наш прошлогодипњи матурант Душан Момчиловић. Душан је исричао о искуству седмодневног боравка позоришне групе билингвалних српско-италијанских одељења Треће београдске гимназије у Италији у мају ове године. Посебно је нагласио и образложио важност италијанског језика захваљујићи коме су, између осталог, освојили прву награду публике на интернационалном позоришном фестивалу у Алтамури (Апулија, Италија).

Овом догађају су присуствовали и сви наши ученици 3/4и и 4/4и који су учествовали на конкурсу за ученике и студенте под називом „Видео за италијански језик и одрживи развој“.

У име актива, извештај и фотографије приредиле

Сандра Трипковић и Татјана Којић Чехић

 

Видео радови за конкурс: ученици 3/4и и 4/4и

Ментори за видео радове: Јелена Гавровић и Сандра Трипковић

Присуство на Гала вечери: ученици 3/4и и 4/4и, Глорија Доменикони,

Сандра Трипковић, Татјана Којић Чехић