ДОМ ОМЛАДИНЕ

Понедељак, 15. јун

Велика сцена у 20 часова

ВЕЛИКА АВАНТУРА ЧОВЕЧАНСТВА

У извођењу ученика Треће београдске гимназије/одељења немачког смера

Режија, драматургија, покрет: ПОД Театар

Стручни сарадник: Предраг Богдановић, професор немачког језика

Пројекат „Друга тачка погледа“ је уметнички едукативни пројекат ПОД Театра у Трећој београдској гимназији. Са децом радимо процесно, што значи да су сви „материјали“ њихове личне приче, размишљања, питања која настају кроз читање, гледање, слушање разних дела уметности немачке културе. На крају сваке школске године имамо представу која се изводи на немачком језику. Сврха покретања оваквог пројекта је коришћење позоришта као дидактичког средства и метода који омогућава ученицима усвајање креативног језика, техника и комуникационих принципа позоришта, стварајући у исто време посебно плодно поље за усвајање неуобичајених метода учења и продубљивања тема од посебног интереса са људског и научног становишта. На овај начин позориште постаје директно средство личног развоја младог човека, дајући му уједно могућност практичног, активног откривања и живљења смисла, духа и душе једног језика.

 

Прошлогодишња представа „Кабаре: Највеће мистерије света/ Das Kabarett: Die größten Geheimnisse der Welt је настала из процеса рада на Брехту, а говори о људским  вредностима, пријатељству, Богу, љубави, смрти као највећим мистеријама света.

 

Нова представа, радног наслова „Велика авантура човечанства“, настала је продубљивањем тема: лимита, вредности, слободе, еволуције и из процеса рада на поетици Брехта, Вендерса, Боша…

 

Велику захвалност за континуитет пројекта и његов даљи развој дугујемо директорки Треће београдске гимназије, Драгани Васић, колегијуму  Треће београдске гимназије и Гете институту.

Оставите одговор