конопац
  • rss
  • facebook

Успех наше ученице у Сноуборду

Миа Брзаковић, ученица другог разреда друштвено језичког смера у нашој школи, поред завидног успеха и владања у школи, ове године остварила је многобројне победе и заузела значајно место у спорту којим се бави – сноуборду.

Миа тренира сноуборд од своје осме године, а од када је почела да се такмичи са својих 12 година, нанизала је све победе на првенствима Београда и Србије. Ове сезоне, пошто је напунила 16 година, што је поред остварених резултата био услов, Миа је постала члан репрезентације Србије и тако стекла могућност да се такмичи и на међународним такмичењима.

Већ на првом међународном такмичењу на коме је учествовала са нашом репрезентацијом, СЕС купу 2017, одржаном у месту Мадона ди Кампиљо у Италији, освојила прво место у паралел велеслалому и друго место у паралел слалому у категорији ” Малих скијашких нација “. Након тога је на Националном првенству на Копаонику и ове сезоне одбранила титуле првакиње Београда и Србије у обе категорије.

На међународном ФИС такмичењу одржаном на Копаонику крајем марта, поново је постигла успех освојивши бронзу у слалому, и то у сениорској категорији.

Поред свега овога, Миа је и актуелни првак државе у вејкборду, за који има планове да се ове године  такмичи ван Србије.