конопац
  • rss
  • facebook

Ученице наше школе опет најбоље у студији случаја

На такмичењу „Case Challenge“ (студија случаја), које је организовала агенција „Infinity Impulse“ други пут ове године, ученице IV-2 Нина Ђелић, Емилија Лукић и Софија Недељковић – Young Consultants, како су назвале свој тим – освојиле су прво место у категорији средњошколаца за задатак које су добиле од компаније „Delhaize Serbia“, док су победничку позицију освојиле такође, за задатак добијен од компаније „Coca-Cola Hellenic“, Ања Капикул из IV-2, Ана Стефановић и Гала Марковић из IV-1, као тим Ed, Ed and Eddy.

            У финалу овог такмичења осим два победничка тима нашли су се и тимови Шкорпије – Марина Бурсаћ, Миа Марковић и Александар Ћирић из IV-6, затим САА који су чинили Борис Шеварика, Жељана Торлак и Катарина Ћеранић из IV-6, а у тиму Албатрос који је радио студију случаја компаније „Tesla ComTrade“ била је Јелена Крстић из IV-6.

            Током новембра месеца ове године сви пријављени такмичари добили су задатке компанија да реше конкретну студију случаја. „Coca-Cola Hellenic“ дала је задатак такмичарима да оптимизују све ресурсе који су неопходни да би се готов производ одговарајућег квалитета испоручио купцу на време. „Delhaize Serbia“ тражила је од такмичара да осмисле предлог замене расхладног флуида који ће од 2018. године бити неприхватљив у постојећим објектима. „Tesla – ComTrade Group“ поставила је задатак да такмичари „Теслу“ учине ИТ лидером у Србији помоћу GO-TO маркет стратегије. Такође, ученици су имали прилику да присуствују дводневним радионицама у Привредној комори Београда о тимском раду и презентационим вештинама.

            Завршно представљање идеја финалиста овог такмичења одржано је 2. децембра 2015. године у просторијама Привредне коморе Београда. Након презентовања радова, проглашени су победници и додељене су им награде, а у просторијама компаније „Devana Technologies“ свечани коктел за победнике.

            На овај начин, ученици су добили прилику да се упознају са представницима важних компанија, да упознају облике рада, на примеру студије случаја упознају се са начином рада и стекну општа корпоративна знања.

Презентацију победница такмичења „Case Challenge“ можете погледати овде:

 

Више информација о пројекту и такмичењу: http://casechallenge.rs/

Фотографије преузете са: https://www.facebook.com/casechallengeserbia?fref=ts

 

            проф. Јелена Кручичанин