конопац
  • rss
  • facebook

такмичење из социологије

 

Српско социолошко друштво, у сарадњи са одсецима за социологију Филозофског факултета у Београду, Новом Саду, Нишу и Косовској Митровици, је организовало, друго по реду, такмичење ученика средњих школа из социологије. Тема овогодишњег такмичења је: ИНТЕРНЕТ И ДРУШТВЕНА СТВАРНОСТ.

soc1

Такмичење из области социологије се добрим делом, разликује од такмичења из других области. Наиме, у овом случају се не проверава научено, стечено знање путем некакве писмене провере, већ се од такмичара  очекује креативни, стваралачки приступ задатој теми било на теоријском било на истраживачком плану. Пријаве  за такмичење подносиле су се се до 24. децембра 2012,  а предаја завршених  радова је била предвиђена  најкасније до 23. фебруара 2013. На  адресу   Одељења за социологију Филозофског факултета Универзитета у Београду, пристигле су укупно три пријаве наших матураната:

soc2

  • ”Политика и артикулација политичких интереса и опредељења на Интернету” Моме Ковачевића, ученика одељења 4/7
  • ”Форме, садржаји, правила комуникације на интернету и језик виртуелног света” Јелене Малић, ученика одељења 4/7
  • ”Анализа дискурса у твитовима о политичким странкама” Милене Маринковић, ученика одељења 4/3.

Након приспећа педесетак радова, извршен је први одабир најбољих десет:

1.Ајзенхамер Никола

2.Арсеновић Душан

3.Цветановић Љубомир

4.Џодић Кристина

5.Филиповић Александар

6.Хинић Јована

7.Малић Јелена

8.Маринковић Милена

9.Тимотијевић Игњат

10.Велебит Вук

који су били представљени на јавној, такмичарској презентацији, на Филозофском факултету, 16. марта 2013. године.

soc3 soc4

У озбиљној конкуренцији и пред строгом трочланом комисијом,ових десет кандидата је презентовало и заступало изнете идеје и ставове. напослетку, комисија је направила и други по реду, одабир и прогласила четири најбоља рада који су се пласирали на финално такмичење које ће се одржати 30. марта 2013. године. Са задовољством можемо рећи да поред изванредних кандидата Арсеновић Душана из Обреновачке гимназије и Филиповић Александра, матуранта 1. београдске гимназије, у друштву одабраних се налазе чак две ученице наше гимназије:  Малић Јелена и Маринковић Милена, чији рад је по мишљењу ове комисије био најбољи. Овом приликом им честитамо и желимо пуно среће у наредном кругу такмичења!

 

 

                                                         Зорана Матићевић