конопац
  • rss
  • facebook

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ СОЦИОЛОГИЈЕ

ДРУШТВЕНИ ПРОБЛЕМИ И ДРУШТВЕНЕ ПРОМЕНЕ

Регионално такмичење ученика средњих школа из социологије одржано је на Филозофском факултету у Београду 18. марта 2017.


Од 58 пристиглих радова, у финале регионалног такмичења је ушло 11 радова, које је одабрала трочлана комисија. Један од тих одабраних финалиста за ово међу-окружно такмичење је Милица Ристић, ученица одељења 4/7, и њен  рад, под називом:   Друштвени проблеми и социјалнопатолошке појаве

Након поздравне речи,  кандидати су добили прилику да у десет минута представе свој рад, након чега су чланице комисије давале коментаре и постављале питања свакоме од њих. По завршеним презентацијама, комисија је донела одлуку о три кандидата који су се пласирали на  републичко такмичење.

МЕСТО

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

ТЕМА

ШКОЛА

1.

Никола Јосимовић „Гаме јункие“ – од игре до зависности  Економска школа „Нада Димић“ – Земун

2.

Ђорђе Степић Циклични модели друштвених промена  Гимназија у Обреновцу – Обреновац

3.

Сенка Пајић Друштвени проблеми и савремени друштвени процеси у развојној перспективи – миграције Економска школа “9. мај” – Сремска Митровица

По саопштавању одлуке комисије, такмичарима који су се пласирали у републичко такмичење уручене су дипломе, док су сви учесници регионалног такмичења добили сведочанство о учешћу, као и поклон књиге, издања Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду.

Честитамо Милици за пласман у 11 најбољих људи широм Србије; Шапца, Велике Плане, Ариља,Крупња, Митровице, Београда….

извештај приредила: Зорана Матићевић