БОРАВАК  УЧЕНИКА И ПРОФЕСОРА ИЗ ПАЛЕРМА У НАШОЈ ШКОЛИ

После једногодишње паузе обновили смо братимљење са школом Ређина Маргерита из Палерма. Ученици ове школе у пратњи професорки Ло Бело Ђузепе   и Спањоло Мариеле  боравили су од 15.11. – 21.11.2012. године у Београду као гости Треће београдске гимназије и двојезичне секције за италијански језик

 

15.11.    Четвртак.  Ученике и професоре испред хотела Рекс, у Сарајевској улици, дочекали су ученици III4/и са родитељима, разредним старешином Наталијом  Милинковић и Анцијом Сакоманди .

Ученици су смештени у породице: Фулвио Марћани код Аранђела Матићевића, Федерика Пићоне код Милице Вранић, Скро Симона код Теодоре Максимовић, Базилико Мартина код Сташе Станковић, Франческо Алфано код Драгане Бајаловић, Аурора Риналди код Маје Ђурђевић, Мариа Каварета код Луције Јеленковић, Базилико Наталиа код Саре Филиповић, Роберта Ло Прото код Јелисавете Рудан и Елеонора Ганђи код Тање Илић.

 

ucenici gosti i domacini

Ученици III4/и са својим гостима

2

Професори с лева на десно: Анција Сакоманди, Ђузепа Ло Бело, Наталија Милинковић, Тања радишић, Наташа Марковић, Мариела Спањоло, Биљана Мијајловић и Јасна Петровић

16.11.      Петак.У девет прво дружење у библиотеци школе.

Госте је топлом добродошлицом поздравила директор школе Драгана Васић . Ученици III4/и  представили су путем презентација школу ,Београд …

Уследила је  краћа шетња, обилазак платоа и цркве СВ.Сава на Врачару.

Ручак за госте и домаћине је организовала Драгана Васић.

После ове паузе организована је посета музеју Никола Тесла са стручним вођењем на енглеском језику.

Вече у организацији ученика у договору са породицама.

3Договор на часу енглеског

4Нова пријатељства

 

 

17.11.      Субота. Састанак испред Цркве СВ.Марко.у десет.

Обилазак културних споменика града пешице до Калемгдана, Кнез  Михаиловом,  Саборне цркве и Конака Кнегиње Љубице. Наш водич кроз град је била Биљана Мијајловић, професор историје, која је објашњавала наше знаменитости на италијанском језику.

 5

Испред и у цркви Св.Марка

 6
7

Заједно испред Скупштине                

 8

 Б.Мијајловић наш водич кроз град

 

 9

Предах код споменика кнезу Михајлу                                     

 10

Конак  

     18.11.    Недеља. Састанак испред школе у девет.

Одлазак у Нови Сад гостију и ученика  домаћина у пратњи разредног старешине Наталије Милинковић и Јасне Петровић.. Прво смо обишли Петроварадинску тврђаву. У Новом Саду посетили смо Галерији Матице српске , где је организовано стручно вођење кроз поставку на италијанском језику .Ученици су видели новију српску уметност у легату  Павла Бељанског.

Повратак у Београд у раним вечерњим сатима.

 11  12

Излет у Нови Сад

 

 13

На тврђави                                              

 14

У Галерији Матице српске

 

 Понедељак. Многобројне активности у школи:

У девет долазак ученика у библиотеку где су ученици представити наш језик,учили госте ћирилици.после паузе имали су интерактивни час енглсеског са проф. Маријом Лазовић. Ученици III4/и су представили наше спортисте, најзначајнија места за изласке и др.

Ученици друге године донели су домаће специјалитете за ручак.

Поподне су ученици посетили  Италијански културни центар.Госте је дочекао Ђанфранко Ренда, аташе у италијанском институту у београду.

 15Многобројне дешавања у библиотеци школе   16
 18  17

 

19

У Италијанском институт за културу у Београду

    20.11. Уторак.Активности у школи почињу у девет .

Презентација о српским манастирима друге године двојезичног одељења, презентација о нашим специјалитетима, које су ученици треће године такође припремили и које су сви пробали за паузу за ручак.

Ученицима и професорима је Наталија Милинковић поделила потврде о овој размени ученика,која је написана на италијанском и српском језику (на ћирилици).

Уз питање : Шта вам се допало у Београду Види фотографије.

      

 20  21
 22  15

После подне  посета   Етнографском музеуј.

Вече у организацији ученика.

Професори који предају на италијанском језику и гошће су се последње вече дружили у Скадарлији.

21.11. Слободно пре подне. Испраћај гостију.

 

23

Песма за крај

Главни допринос посете ученика и професора из школе Ређина Маргерита из Палерма јесте пре свега вршњачко дружење, комуникација на италијанском језику,  разбијање предрасуда о нашој земљи, упознавање гостију са трећом београдском гимназиом, Београдом, обичајима и културом  наше земље  како у школи тако и и у породицама. Да би ова посета била реализована успешно помогли су  родитељи ученика, Драгана Васић, ентезијазам професора Анције Сакоманди, одељењског старшине трећег разреда Наталије Милинковић као и професорке које предају на италијанском језику : Биљана Мијајловић, Тања Радишић, Наташа Радовановић, Наташа Марковић Барби  и Јасна Петровић.

 

 

Оставите одговор