Божићни сусрети  су одржани 13. 12. 2017. у библиотеци школе.

Италијански Амбасадор Његова екселенција г-дин Ђузепе Манцо је, традиционално у децембру, посетио ученике и професоре двојезичне наставе која се одвија на италијанском језику.

Поред Амбасадора Божићним сусретима су присуствовали и директор Италијанског института за културу г-дин Давиде Скалмани, представница Министарства просвете Тања Јовановић, ученици и наставници основних школа у којима се учи италијански језик.

Госте је поздравио директор школе доц. др сц.Миленко Мацура.

Током сусрета ученици првог разреда су извели део представе „Одложена апокалипса“, нобеловца Дарија Фоа, на тему недостатка енергетских извора , матуранткиња Тамара Милошевић је отпевала песму Ларе Фабиани „Perdere l’amore“ а бивша ученица Васја Поповић „ La bella calandrina“, у пратњи на клавиру Ане Вулетић.

Амбасадор је уручио награде  ученицима за најбоље литерарне радове на италијанском језику: Лазару Трипиновићу (први разред ), Љубојевић Вукану (други разред), Игњатовић Анастасији (трећи разред) и Петровић Нађи (четврти разред ).

Честитајући ученицима предстојеће новогодишње и божићне празнике Амбасадор Манцо је,  истакао све веће интересовање младих за италијански језик и културу у Србији и посебно  задовољство што је настава у Трећој београдској гимназији институционализована Меморандумом о разумевању коју је потписао Министар спољних послова Италије Анђелино Алфано приликом посете Београду у марту 2017.године.

Оставите одговор