ИНФОРМАЦИЈЕ О ПАШ ПРОЈЕКТУ

ПАШ је пројекат Министарства иностраних послова Немачке, који окупља 1800 школа у целом свету, а спроводи се посредством Гете инситута. У Србији је овај пројекат стартовао 2008. године, а Трећа београдска гимназија је од почетка активна у њему. Осим наше Школе, ПАШ обухвата и гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, панчевачку гимназију „Урош Предић“, Гимназију у Ваљеву, Другу крагујевачку гимназију и гимназију „Бора Станковић“ у Нишу.

Циљ програма је подршка учењу и настави немачког језика, као и међународна и интеркултурална сарадња, а одвија се кроз следеће активности:

Најновија активност је била учешће у писању књиге на немачком језику „Скупљачи перја“, која је објављена у Немачкој и представљена на Сајму књига у Београду 25. 10. 2017. године. Књига је намењена немачким ученицима узраста од 8 до 12 година, као и младима који уче немачки у иностранству, а наша прича је једна од 12 прича, коју су написали ученици. Тим поводом су неки од 15 наших ученика који су писали причу, чија се радња одвија у Београду, гостовали на телевизији (Студију Б и Пинку). Приче за књигу су писали ученици ПАШ школа из три земље региона (Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије), који су се дружили са нашим ученицима приликом презентације књиге.

Оставите одговор