конопац
  • rss
  • facebook

Најбољи аматерски филм

Најбољи аматерски филм на ПОК-у

 

Кратки аматерски филм „Портрет Јозефа К.“ ученица Христине Радак, Теодоре Симић, Милице Вељић и Марине Ђорђевић из III-5 по оцени жирија био је најбољи на деветој Палилулској олимпијади културе.

Током петодневног такмичења на овогодишњој Палилулској олимпијади културе од 13. до 17. маја, ученици Треће београдске гимназије учествовали су у категорији драмско стваралаштво, аматерски филм и песништво.

http://www.youtube.com/watch?v=uF9m0PzhIio

Победнички филм „Портрет Јозефа К.“ приказан је 14. маја у мултимедијалној сали Установе културе „Палилула“ заједно са још петнаестак филмова других аутора. Настао је као креативни задатак који су ученици добили на часу српског језика и књижевности код проф. Јелене Кручичанин да прикажу један од аспеката романа „Процес“ Франца Кафке кроз кратки филм. Победници су проглашени и награђени 17. маја на церемонији затварања овог традиционалног београдског такмичења младих у осам категорија. Жири овогодишње Палилулске олимпијаде културе посебно је похвалио победнички филм, ободрио ауторке да наставе да истражују на пољу филма и позвао их да обавезно учествују у овом такмичењу и наредне године.

 DSCN1570
 DSCN1567