конопац
  • rss
  • facebook

Милена Ристић међу најбољима

Милена Ристић, ученица III-2 Треће београдске гимназије, освојила је 2. место у категорији средњошколаца на такмичењу у рецитовању, које већ трећу годину организује Општина Врачар.

Она је са „Усамљениковом песмом“ Десанке Максимовић освојила жири и добила дивне комплименте. Колико је велико „Браво!“ жирија говори његов састав: познати глумци Светислав Гонцић, Предраг Ејдус, Милан Цаци Михаиловић, Милица Краљ, кћерка „глумчине“ Петра Краља, као и др Тијана Благојевић, заменица председника општине Врачар.

„Краљевство поезије“ јесте такмичење ученица и ученика у рецитовању у част великана српског глумишта Петра Краља. У недељу 29. марта 2015. године Милена Ристић се пласирала заједно са још 15 средњошколаца у финале, које је одржано 4. априла 2015. године у Општини Врачар.
Проглашење рецитатора и додела награда организовани су на платоу испред Милешевске 38, где је пре тачно годину дана постављена спомен-плоча Петру Краљу, на дан његовог рођења. Милена Ристић, као и остали награђени ученици, имала је част да пред многим глумцима и пријатељима доајена српског глумишта, који су се окупили како би му одали почаст, још једном одрецитује „Усамљеникову песму“ и потом добије још низ похвала.