У сарадњи са  старешином београдске синагоге, господином Исаком Асијелом , у петак, 08.04.2016. године,  организована је и реализована још једна у низу, сада већ традиционалних посета  – београдске синагоге – “Колибе мира“.

Посета је конципирана тако да се пре и после посете ученици/ посетиоци анкетирају;  најпре у домену предзнања којим располажу у вези с јеврејском културом уопште а потом и по питању  вредновања остварене сарадње.

Анкету је осмислила и резултате обрадила и презентовала, у оквиру наставе социологије, Зорана Матићевић. Резултати анкете  посведочили су о постојању  солидног нивоа предзнања  али исто тако, показали су и да је већина матураната по први пут крочила у Синагогу – у свом животу.

Ове године, за разлику од претходних, домаћин се постарао да нас на договореној адреси и у уговорено време, дочекају представнице  удружења “Хавер“ . У току, веома занимљиво осмишљене радионице – ђаци су могли несметано да се крећу унутар Синагоге и да трагају за симболима и знаменитостима чије су значење накнадно кроз разговор с едукаторима – тумачили.

Евалуациона анкета је показала да су прилично задовољни гостопримством, радионичарском методом и  освојеним знањима.

Надамо се да ће се ова сарадња наставити, на обострано задовољство,

извештај приредила: Зорана Матићевић

Оставите одговор