Поред многобројних пројеката и акција које већ више година за редом реализују ученици наше школе,још једна успешна хуманитарна акција реализована је за Нову годину.

Пројекат ,,Пакетићи” је хуманитарна акција Треће београдске гимназије, која за циљ има прикупљање играчака,слаткиша и школског прибора за децу без родитељског старања.

Ове године су ученици наше школе уз помоћ ученика Четрнаесте и Прве београдске гимназије,као и ученика средње школе ЕПА и Основних школа ,,Јелена Ћетковић” и ,,Свети Сава” успели да поред штићеника Дома за незбринуту децу ,,Драгутин Филиповић Јуса” у који је однесено 22 пакетића, обрадују са 60 пакетића и малишане који су због болести  новогодишње празнике провели у Универзитетској дечјој болници ,,Тиршова” .

Чланови глумачких секција Треће и Четрнаесте београдске гимназије су извели представе за децу Тиршове у оквиру болнице. Акцији су се придружиле и фирма ,,Марбо продукт” ,као и ,,Здраво Слатко” чији су се производи нашли у слатким пакетићима. Остатак пакетића биће додељен манастирском Дому,,Света Петка” код Извора који има 92 штићенице.

Оставите одговор