ГИМНАЗИЈАДА 2017.

 

У периоду од 15. до 19. маја, на теренима Треће београдске гимназије, по четврти пут одржан је пројекат „Гимназијада“. Пројекат је спроведен од стране ученичког парламента Треће београдске гимназије.

Ученици београдских гимназија имали су прилику да се такмиче са вршњацима у малом фудбалу, кошарци, одбојци, и шаху. Функције главних организатора ове године су обављали: Никола Стојановић (мали фудбал), Михаило Тодоровић (кошарка), Ана Јовановић (одбојка), Милица Кнежевић (шах).

Као и претходних година, посећеност је била изузетно велика, па је свакога дана више стотина гимназијалаца бодрило своје школе у борби за победнички пехар, који је на крају припао ученицима Земунске гимназије.

У организацији је учествовало преко 150 волонтера, а цео догађај је активно пратио медиа тим на челу са Ларом Кнежевић. Поред такмичарског, овај пројекат је имао и хуманитарни караткер. Организациони тим је у свом обраћању истакао да је ове године прикупљен највећи број новчаних средстава која ће као и претходних година бити уплаћена организацији „НУРДОР“, која пружа помоћ малишанима оболелим од рака.

На завршној церемонији организатори су се захвалили главним спонзорима „Гимназијаде“, а то су ове године биле фирме „Трансфера“, „Суез“, „Цредо“, „Књаз Милош“, „Камелеон миx“, „КК Црвена Звезда“ и „ОК Партизан“.