конопац
 • rss
 • facebook

ДРУГА ГИМНАЗИЈАДА

 

 

ДРУГА ГИМНАЗИЈАДА  

Треће београдске гимназије

од 13.05.2015. до 15.05.2015. године

            Ово је спортска манифестација у виду надметања гимназија у више различитих спортова. Домаћин Гимназијаде је Трећа београдска гимназија и утакмице ће бити одигране на теренима школе. Гимназијада ће се одржати у трајању од 3 дана. На Гимназијади ће учествовати београдске гимназије. Циљ и мотив ове манифестације је промоција здравог живота, фер плеј игре и спорта. Од спортова ученици ће моћи да се надмећу у 3 различита. У малом фудбалу, баскету и одбојци. Утакмице ће судити професионалне судије. Победници сваког спорта биће награђени медаљама и пехарима, а гимназија са највише успеха на Гимназијади посебним пехаром. Биће награђени И најбољи играчи. Учешће на Гимназијади је потпутно бесплатно. Систем по коме ће се играти је турнир, а парови на турниру ће се одредити жребом који ће се одржати првог дана Гимназијаде.

Догађај ће бити медијски пропраћен.

1. Учесници Гимназијаде

 

Право учешћа на Гимназијади имају све гимназије у Београду:

 

 1. Прва београдска гимназија
 2. Трећа београдска гимназија
 3. Четврта београдска гимназија
 4. Пета београдска гимназија
 5. Шеста београдска гимназија
 6. Седма београдска гимназија
 7. Осма београдска гимназија
 8. Девета београдска гимназија
 9. Десета београдска гимназија
 10. Дванаеста београдска гимназија
 11. Тринаеста београдска гимназија
 12. Четрнаеста београдска гимназија
 13. Петнаеста београдска гимназија
 14. Гимназија Свети Сава

 

 

Парови и распоред утакмица ће бити одређени жребом који ће се одржати првог дана манифестације у библиотеци или холу школе. Капитени, директори и тренери(професори) учествују у жребу. Такође, првог дана такмичари имају прилику да се упознају са осталим учесицима и волонтерима и сазнају све што их занима о самом догађају. Дружење и коктел.

Наш циљ је пре свега промоција здравог живота, дружења, спорта и фер плеј игре, са чиме се у данашње време све ређе срећемо. Промовисањем спорта покушавамо да вратимо децу на терене и да их померимо од рачунара, социјалних мрежа и виртуелног, нестварног, дружења. Наша визија је да ова манифестација постане на неки начин традиција Треће београдске гимназије и да сваке године окупљамо све више гимназија и гимназијалаца. 

 Д О Б Р О Д О Ш Л И !

више о организацији такмичења можете погледати о овом ликну