конопац
  • rss
  • facebook

Донација за информатику: Трећа гимназија добила 30 таблета

Трећа београдска гимназија добила је 30 таблет уређаја најновије генерације за информатичку учионицу које јој је донирао Град у сарадњи са компанијом “Com Trade Group”. Град је одвојио 10 милиона динара за пројекат реконструкције те школе.

Поклон је свечано уручио градски менаџер Горан Весић и истакао да ће ученици сада имати боље услове за рад и моћи боље да се припреме за студије. Како каже Весић, Трећа београдска гимназија тренутно је у јако лошем стању и нагласио да се Град Београд труди да је обнови како би се садашњим и будућим ученицима обезбедили бољи услови за рад.

– Ми смо у буџету за наредну годину одвојили 10 милиона динара да урадимо пројекат реконструкције комплетне гимназије. Чим будемо завршили пројекат, крећемо у велику акцију реконструкције ове школе, која неће подразумевати само новац из буџета, већ ћемо укључити и ширу јавност – истакао је Весић.

Власник компаније “Com Trade Group” Веселин Јевросимовић је рекао да се та компанија не бави само информатизацијом, већ и едукацијом кроз информатизацију.

Како је прецизирао, Трећој београдској гимназији донирани су таблет уређаји најновије генерације, “Тесла” таблети.

– Надам се да ће ће уз интернет, који су добили пре месец дана и уз наше таблете, ђаци ове гимназије успети да се што боље образују и што више упуте у информатику као основни предмет који је неопходан за школовање сваког ученика – нагласио је Јевросимовић.

Директор Треће београдске гимназије Миленко Мацура се захвалио компанији “Com Trade Group” и Граду Београду на донацији.
Уручењу таблет уређаја присуствовали су и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и чланица Градског већа Тања Поповић.