конопац
  • rss
  • facebook

Добротворна акција

У организацији Треће београдске гимназије, уз пуно активирање Ђачког парламента спроводи се хуманитарна акција прикупљања помоћи, за људе угрожене поплавама које су задесиле нашу земљу.

Акција је почела у понедељак 19. маја и трајаће до петка 23. маја. Ђаци, садашњи и бивши, професори, директор и други запослени полазали су племенитост и жељу да се врате осмеси на лица људима којима су поплаве однеле све што су током живота градили.


Одзив на акцију је велики, а надамо се да ће бити још већи, захваљујући ученицима наше школе који вест шире путем различитих друштвених мрежа. У акцији су, осим ученика Треће гимназије, учестовали и ученици других средњих школа из Београда.

Сакупљана је храна, вода, конзервирани сокови, гардероба, као и средства за хигијену за бебе и одрасле. Велики број људи који су желели да помогну донирали су ствари, које су у овом тренутку нису потребне, па за сада нису распоређене центрима Црвеног крста.

Ученици наше школе одрадили су и велики посао разврставањем донираних ствари у групе. Хигијенска средства, храна за бебе и пелене су пренесени на Филолошки факултет и у Црвени крст.

Осим ове акције, креиран је и фонд за прикупљање новчане помоћи за санацију имовине изгубљене у поплавама.

Овом приликом захваљујемо се свима који су помогли спровођењу хуманитарне акције и апеловали на оне који још увек желе да помогну и донирају. Ваше мало некоме значи много!

Нина Гатарић I11