такмичење почетника дебатера на Правном факултету

Чланови-почетници  Дебатног клуба Треће београдске гимназије су током октобра и новембра месеца  пролазили интезивну обуку у дебатовању.

Ова обука је реализована   у сарадњи са “Отвореном комуникацијом“ чији је модератор задужен за  ТБГ, садашњи студент Факултета политичких наука а некадашњи ученик наше школе, Сара Филиповић.

Заинтересвани су имали прилике да их обучавају истакнути дебатери као што су Јанко Ђорђевић и Огњен Миладиновић (најбољи говорник на свету за дебатовање на енглеском језику).

 Неки међу њима су се активирали и у оквиру БИМУНА – Европске школе дебате.

Током викенда пред Децембарац, 9/10. децембра  је  одржан  и Убрзани курс дебате на Економском факултету. Такмичари су имали прилику да учествују у симулацијама дебатовања које су за ту прилику организоване.

Децембарац је одржан 16/17 децембра. У име Дебатнох клуба Треће београдске гимназије, пријављено  је  5 тимова али су се напослетку такмичила 4 тима.

Међу њима су се нашли ученици:

Душан Градојевић, Фани Спалевић, Михајло Тодоровић, Зоја Милованчевић, Марија Бабац, Александра Смајовић, Ленка Стојановић, Сташа Кнеселац ( Дарко Шавија). Било је и наших волонтера ( Анђела Веселиновић) који су се у једном тренутку, нашли и у улози дебатних судија.

Иако су се сјајно борили и показали изузетан квалитет и вештине, нису успели да “брејкују“ односно да уђу у финални круг дебатовања.

Један тим је дословце од “брејка“ био удаљен само један једини бод.

 Свеједно, прилика за дебатовање је била изузетна и искуство драгоцено.

 Честитамо им и захваљујемо им се што су достојно представљали школу и Дебатни клуб!

Надамо се, наравно да ће ово искуство послужити као добра основа за будућа такмичења у рангу средњошколаца.

Желимо им наравно и пуно среће

Извештај: Зорана Матићевић,
руководилац Дебатног клуба Треће београдске гимназије

Оставите одговор