Захваљујући великом интересовању ученика Треће београдске гимназије за “реафирмацију“  рада Дебатног клуба,   несебичном залагању бивших ученика школе као што су Страхиња Ракић, Ђорђе Јовићевић и Сара Филиповић  и подршци наставника – руководиоца,   покренута је сарадња између Дебатног клуба Треће београдске гимназије и организације младих “Отворена комуникација“, у српској јавности познатој по иницирању бројних студентских дебатних клубова, по организовању   многих домаћих и међународних такмичења,  регионалних едукативних пројеката и по успешним дебатерима, освајачима европских и светских шампионата.

Прошле недеље,тачније, у уторак, 18.октобра, у  библиотеци школе је, у име започете  сарадње,  одржана  Презентациона дебата у Трећој београдској гимназији. Ученици су присуствовали дебати на тему „Овај Дом би дозволио ученицима коришћење Google-a за време полагања тестова“ заједно са професорком Зораном Матићевић и координаторима овогодишњег почетног курса – Саром Филиповић, Миленом Баљак и Драганом Џивџановићем. Поред споменуте Милене и Драгана,(ученици Прве београдске гимназије, победници дебатног такмичења одржаног маја 2016. у нашој гимназији), у дебатовању су учествовали Ђорђе Јовићевић и Андрија Ђоновић. Сјајни и убедљиви дебатери су оставили снажан утисак на све присутне, тако да је за време  наредног часа обуке кј је одржан 25. октобра, школска библиотека била пуна.

Обука за дебатере, одржаваће се сваког уторка, од 19:30 до 20:30, у библиотеци школе. За наредни час, предвиђена је тема: Аргументација.

Позивамо све заинтересоване ученике, од првог до четвртог разреда,  да нам се придруже и да искористе ову прилику да се бесплатно обуче за дебатовање! Уверите се и сами зашто је ова вештина важна. Обука и увежбавање вас не обавезује да се такмичите.

За увежбавање дебатовања, издвојили смо термине у школској библиотеци, током петог, шестог и седмог часа, у парној смени! Ако желите да видите и чујете како дебатовање изгледа и звучи, на делу, дођите.

Можете  се учланити у ФБ групу Дебатног клуба Треће београдске гимназије где можете пратити  информацији о курсу.

Руководилац Дебатног клуба: Зорана Матићевић

Оставите одговор