Од обнављања рада Дебатног клуба Треће београдске гимназије па до децембра месеца, у сарадњи са “Отвореном комуникацијом“, одржана је обука за почетнике у дебатовању.

Часови обуке су реализовани два пута седмично током октобра и новембра месеца, а за оне који су се нешто касније прикључили, организован је и Убрзани курс дебате на Правном факултету.

За све почетнике, независно од тога да ли су у питању средњошколци или студенти, традиционално, у децембру месецу, одржава се турнир “Децембарац“.

  
  
  

Ове године, ученици Треће београдске гимназије, образовали су неколико такмичарских парова. Дебатовало се у формату “Бритиш парламент“ у конкуренцији од 60 тимова састављених од студената и средњошколаца из читаве Србије.

Теме  су наравно биле прилагођене узрасту, интересовањима и актуелним дешавањима. Дебатовало се у току суботе и недеље, 17.и 18. децембра, од ујутро до увече а након исцрпљујућег надметања, остаје нам да честитамо финалистима и  победницим турнира. Упркос добрим резултатима, неким тимовима је н крају, улазак у четвртфинала измакао дословце за један једини поен.

Ученици су ипак искористили прилику да се упознају  с другим учесницима, размене искуства и одмере своје вештине и умећа

У име Треће београдске гимназије и у име Дебатног клуба Треће беогрдске гимназије, захваљујемо се на храбрости, упорности и залагању свим учесницима и волонтерима међу којима су се нашли: Лука Јевтић, Маша Костић, Крижнић Марија, Вела Калуђеровић, Александар Миловановић, Шапић Растко, Ђоковић Лука, Ступар Андреј, Станковић Вукшин, Димитрије Тошић, Чедомир Јокић, Мазалица Нина, Ивковић Павле, Ђорђе Стефановић,Матија Арсенијевић и Дуња Плећевић.

Надамо да ће се међу њима наћи и такмичари за наредни турнир “ Монопол“ који се у марту месецу одржава на Економском факултету.

извештај приредила: Зорана Матићевић

Оставите одговор