конопац
 • pozivnica dan skole 2018 (4)_Page_2
  Дан Школе 2018
 • slika skole
  Конкурс поводом обележавања дана школе
 • student-test-tab1
  РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ ЗАДАТАКА И ТЕСТОВА
 • debatni
  Дебатни клуб Tреће београдске гимназије
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Упис у други, трећи и четврти разред
 • rss
 • facebook

TAKMIČENJA – ITALIJANSKI JEZIK

Ovogodišnja generacija maturanata bilingvalnog italijanskog odeljenja pokazala je veliko znanje i trud i postigla izuzetne rezultate na takmičenju u poznavanju stranih jezika.

Naime, na gradskom takmičenju u poznavanju italijanskog jezika, održanog 18.3.2018. godine u IX beogradskoj gimnaziji, učešće je uzelo 6 učenica našeg bilingvalnog odeljenja i postignuti su sledeći rezultati:

1. mesto Nađa Petrović, 38 poena

2. mesto Simona Faggiani , 37 poena

2. mesto Smiljana Stojanović, 36 poena

2. mesto Sara Martinelli, 36 poena

2. mesto Mina Ljubojević, 35 poena

2. mesto Staša Stamatović, 35 poena

Nakon predaha od mesec dana i dodatnih priprema za republičko takmičenje, zajedno sa predstavnicima nemačkog i francuskog jezika, 19. aprila 2018. otputovali smo u Valjevo gde je organizovano republičko takmičenje.

Domaćini su pokazali izuzetnu srdačnost i gostoprimstvo pa smo čitav dan proveli u dobrom raspoloženju. Sama zgrada Valjevske gimnazije identična je zgradi naše gimnazije i osećalismo se kao kod kuće. Tako vedrog duha dočekali smo konačne rezultate koji su bili izuzetni.

Naša učenica Nađa Petrović zauzela je prvo mesto sa maksimalnim brojem osvojenih bodova (65) a naša učenica Mina Ljubojević zauzela je 5.mesto i dobila pohvalu.

Čestitamo nagrađenim učenicama kao i svim ostalim takmičarima i želimo im uspeh na daljem ličnom i profesionalnom putovanju.

Prof.Jelena Gavrović