конопац
 • matura1
  Kалендар активности у вези са полагањем завршног испита – Матуре
 • francuski italijanski
  Упис у одељења у којем се део наставе који се одвија на страном језику
 • debatni turnir 2
  ДЕБАТНИ ТУРНИР ДБТБГ – ГИМНАЗИЈАДА
 • math problems
  Успех на такмичењима из математике
 • pisa2
  Међународно ПИСА тестирање
 • rss
 • facebook

Међународна омладинска конференција

Ученици „Треће београдске гимназије“ ће од 16. до 22. марта учествовати на међународној омладинској конференцији чији је циљ стварање „Дигиталног европског манифеста“ поводом избора у Европском парламенту, који треба да буду одржани у мају 2014. године. Млади из седам различитих земаља окупиће се да би кроз заједничке радионице понудили своје идеје и решења за заједничку европску будућност. Организатори конференције сматрају да младе треба укључити у разматрање о општим проблемима и будућим изазовима Европске уније и дати им могућност да своје идеје и схватања пренесу ширем аудиторијуму, због чега ће резултати заједничког рада у радионицама моћи да буду праћени путем друштвених мрежа као што су блог (http://www.thinkeurope.net/DigitalManifestoEurope), Твитер (пратите хаштег #dme14) и Фејсбук (https://www.facebook.com/thinkeurope).

Домаћин ове конференције је европски едукациони центар „Европска кућа“ у Мариенбергу у Немачкој (Europahaus Marienberg), а конференцију је подржало и немачко Министарство за породицу, старије, жене и омладину. Нашу делегацију чине ученици: Срђан Милојевић (IV5), Павле Петровић (IV5), Иван Тулић (IV5), Тијана Саковић (IV6), Исидора Белић (IV6), Милица Вујовић (III6), Бојан Гајић (III5), Сара Михајловић (III2) и Страхиња Родић (III2). Ученике ће на овом путу пратити професорка српског језика и књижевности, Милица Марковић. Поред наше делегације на конференцији ће учествовати и делегације из Немачке, Холандије, Пољске, Чешке, Мађарске и Естоније.

Захваљујемо се професорки немачког језика, Весни Николовски, која је омогућила учешће наших ученика на овој конференцији.